• /
  • /
  • Ingyenes házhozszállítás 30.000 Ft felett!
  • /
  • Hívjon minket bizalommal! +36 22 327-151

Makita innovációk


Egy forradalmi akkumulátor technológia
Az egyedülálló hatékonyságnak és a könnyű súlynak köszönhetően a Makita lítiumion akkumulátorai piacvezető szerepet töltenek be, bármilyen munkáról legyen is szó. Mérnöki kiválóság, részletekig kiterjedő minőség jellemzi az új lítiumion akkumulátorokat, melyet minden Makita terméktől elvárhat. A hosszabb-tartós használatot biztosító lítiumion akkumulátorok 40%-al könnyebbek, mint a hasonló Ni-MH akkumulátorok. Olyan magas energiasűrűségű technológia jellemez minden lítiumion akkumulátort, ami 430%-al nagyobb hatékonyságot eredményez a hagyományos Ni-Cd akkumulátorokkal szemben. A fejlesztéseknek köszönhetően az akkumulátor élettartama is jelentősen megnőtt, akár egy hosszabb használaton kívüli időszak után is képes ugyan azt a hatékonyságot biztosítani.

Könnyű súly és összetettség
A lítiumion akkuk és a hagyományos Ni-MH vagy Ni-Cd akkumulátorok közt legszembetűnőbb a súlykülönbség, ami két tényezőnek köszönhető: az anyagok összetételének és a műszaki sajátosságoknak.

A lítium ion akkumulátor az ionok mozgási energiáját használja elektromos energia előállításához. A lítium a harmadik legkönnyebb elem, ezáltal jelentős súlymegtakarítást eredményez a nehezebb fémeket használó akkukkal szemben. A Li-Ion energiasűrűsége kétszerese a szabványos Ni-Cd-nak, ezért kevesebb cellára van szüksége a megfelelő feszültség eléréséhez, ebből kifolyólag ez a súlymegtakarítás garantált.

Nagyobb erő, kisebb súly
A súlymegtakarítás azt jelenti, hogy a Makita egy 18V-os akkumulátor hatékonyságát lehet elérni egy 12V-os akkumulátor súlyának a megfelelőjéből.

Hosszabb élettartam, megbízható működés
A lecsökkentett súly nyilvánvaló hatásokat eredményez a felhasználók számára. Egy Li-Ion akkumulátorral működő gép csökkenteni fogja az eszköz összsúlyát - pozitív hatást gyakorolva a felhasználó biztonságára és hatékonyságára. Az akkumulátort úgy alakították ki, hogy a géppel való összeillesztést egy vékony csúsztatható befogadófej biztosítja, mely maximális biztonságot nyújt.

 

Optimális töltés
A Li-ion akkumulátorok optimális töltéséhez nélkülözhetetlen a megfelelő hőmérséklet. A Makita gyorstöltői ventilátoros hűtőberendezéssel vannak ellátva, ez teszi lehetővé az akkumulátorok gyors töltését úgy, hogy a folyamat ne menjen az cellák élettartamának a rovására.
HM1214C Bontókalapács

1. A vibráció csökkentése Az AVT, a rezgés-csökkentő technológia, arra használja a beépített ellensúlyokat, hogy jelentősen lecsökkentse a káros rezgéseket fúró-, véső- vagy bontókalapács használata esetén.

2. Fordulatszám
A csökkentett fordulatszám csökkenti a gép által keltett rezgéseket, ezáltal óvva a felhasználó testi épségét.


HR5211C fúró-vésőkalapács


1. Vibráció csökkentése
Az AVT szerkezet működési elve, hogy a levegőt áthelyezi egy kamrába, ahol cserébe ellensúlyt tol a dugattyúval szembe fekvő irányba, ezáltal kioltja azt a rezgést, amit a dugattyú különben létrehozott volna.

2. Fogantyú rezgéselnyelése
A rezgést elnyelő markolat szintén a felhasználó védelmére szolgáló hatékony eszköz.


Elsődleges védelem

Az AVT szerkezet működési elve, hogy a levegőt áthelyezi egy kamarába, ahol cserébe ellensúlyt tol a dugattyúval szembe fekvő irányba, ezáltal kioltja azt a rezgést, amit a dugattyú különben létrehozott volna.

Másodlagos védelem

A rezgést elnyelő markolatok szintén hatékony eszközei a vibrációcsillapításnak.

Rezgéselnyelő fogantyú

Ahogy a fogantyú a motorháztól rezgést kap, a markolat a beépített labdaízület segítségével minden irányba elmozdul, a gumitompítók elnyelik ezt a mozgást és közben lecsökkentik a rezgéseket.

Vibrációcsökkentő oldalmarkola

Ahogy vibrációcsökkentő oldalmarkolat rezgést kap a gépről a nyélen keresztül egy labdaízületnek a segítségével a rezgések kicsapódnak. A gumiborítású fogantyú elnyeli a rezgéseket a markolat és a gép között.Az SJS rendszer egy speciális rugókombinációból áll, amely átviszi az erőt a forgó részből a kúpkerékre. Eredményeképp bekapcsolásakor nemcsak hogy minimális a visszarúgás, de a korong megszorulása esetén a kötés oldódik így óvva a hajtóművet

-       a kúpkerék és a tengely között nincs erőzáró kapcsolat

-       a forgórész nyomatékát a kúpkerekekkel előfeszített rugó adja át

-       nagyobb erőhatásnál a kúpkerék leáll és csak a tengely forog tovább


Megbízható és környezetkímélő Makita mini 4 ütemű motorok.

A Makita MM4 ütemű motorjainak legfőbb előnyei: magas teljesítmény, kis méret, alacsony súly, csökkentett károsanyag-kibocsátás, minimális működési költség, halk üzem, könnyű karbantartás.

A Makita 4-ütemű motorjai magas forgatónyomatékot és lóerőt biztosítanak. A Makita 4-ütemű motorjainak max. forgatónyomatéka közel azonos a hozzá paraméterekben megegyező 2 ütemű motoréval.

Nagy teljesítmény, kompakt méret és könnyűsúlyú kialakítás

Egy egyedülálló kenésrendszernek köszönhetően, sikerült elérni hogy a külső méreteket tekintve a  Makita 4 ütemű motorjai jelenleg a legkisebbek a piacon. Ezen felül nemcsak a legkisebb, hanem a magnéziumház alkalmazása miatt az egyik legkönnyebb súlyú motorok a piacon.

 

Összehasonlítva egy hagyományos 4 ütemű motorral, a Makita 4 ütemű motorjai közel 20-30%-kal hatékonyabbak, erőteljesebbek, köszönhetően mindezt az új gyújtógyertya fejlesztésnek és az egyedülálló kenésrendszernek. A rendszer alkalmazása lehetővé teszi a 24,5 cm³-es és a 33,5 cm³-es fűkaszák rendszeres használatát bármilyen ároklejtők, folyópartok vagy a hegyi fák mentén. A dugattyúmozgás által a motorblokkban bekövetkező természetes nyomásváltozás finoman olajat pumpál a motorba. A megfelelő olajmennyiség és kenés hatására a motor megbízhatóbbá, kiegyenlítettebbé és hosszabb élettartamúvá válik.

Alacsony károsanyag-kibocsátás

A Makita 4ütemű motorjai a károsanyag-kibocsájtás tekintetében megfelelnek a legszigorúbb nemzetközi jogszabályoknak és elvárásoknak, mint például a CARB Tier 3, (Kalifornia, USA), EPA Phase 2 (USA) és EU Stage 2 (Európa).

Alacsony fenntartási költség

Egy összehasonlítás során a Makita 24.5 cm3 4-ütemű benzines bozótvágót mértük össze és teszteltük le egy hozzá hasonló ámde 2-ütemű benzines bozótvágóval. A fenti kimutatások bizonyították a 4 ütemű motor fölényét, mind a fogyasztás, mind pedig fenntartás költségeit tekintve

Könnyű karbantartás

Makita 4-ütemű motorjai ólommentes benzinnel működnek. Az üzemeltető azért ki tudja hagyni a 2 ütemű motorokkal szembeni kötelező karbantartási műveleteket.

Alacsony zaj

Alacsony zajszint lehetővé teszi a gépek csendes helyeken való használatát mások zavarása nélkül, mint például a parkokban vagy a lakott területekben.


Maximális erő minimális erőfeszítéssel

A Makita kifejlesztett egy motorrezgések csillapítására szolgáló különösen hatásos rendszert: az M2M-et.

Működési elve alapján a motort, láncvezetőt és a láncot rezgéscsillapító elemekkel különíti el egymástól.

A rezgést elnyelő markolat így hatékonyabban képes működni, mint az egyszerű fogantyúk. Számos tesztintézet tudományos mérése igazolja az M2M rendszer figyelemre méltó hatékonyságát. Az emberi szervezetre gyakorolt kedvező hatáson túl az alacsonyabb rázkódás hosszabb élettartamot biztosít a gép számára is.

Motorfűrész esetén tehát a felhasználó biztosabbnak érzi a gép tartását, pontosabbnak az irányíthatóságát, és még biztonságosabbnak a használatát.


Egyszerű, mint az 1x1

Az alapvetően csak a csúcskategóriás motorfűrészeken találhatók azok a plusz alkalmazások, amelyeket Ön már a Kompakt kategóriás gépeken is megtalál. Így az EA3201S40B, EA3500S40B és EA3500F40B gépeken lehet használni az Easy Start, az egyszerű szivató, az ulta-alacsony vibráció, a nagy szervizintervallum és a könnyű karbantartás nyújtotta előnyöket.

Az új és egyedülálló Makita Easy Start rendszer lényege, hogy egy kiegészítő rugó segít az indításban, amely akkor kezd működni, amikor a berántózsinór megfeszül. Elég egy óvatos húzás amikor a lendkerék nyugalmi állapotban van, a kisegítő rugó munkába lép. Így a motor beindításához nem egy nagyon erős rántás, hanem egy óvatos húzás kell!

Az alábbi gépeinken található: EA3201S40B, EA3500S40B, EA3500F40B és a sor hamarosan folytatódik.